HATAY / ERZİN - Şehit Oğuzcan Ekiz Anaokulu

HATAY-ERZİN ŞEHİT OĞUZCAN EKİZ ANAOKULU

E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI ve KURALLARI

AMAÇ:

·         Okul politikamız, okulumuzun paydaşları (yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler )için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

·         Okulumuz, E-güvenliğin (e-Güvenlik) , bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları gibi teknolojiyi kullanırken, dijital ortamdaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için gerekliliğine inanmakta ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları yapmaktadır.

·         İnternetin ve teknolojinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanmakta olup çocuklara ve personele riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğretilmesi konusunda destekleyici çalışmalar yapmaktadır.

·         Okulumuz, eğitim standartlarını yükseltmek, mesleki çalışmaları desteklemek ve yönetimsel işlevleri geliştirmek için kaliteli internet erişimi sunma yükümlülüğüne sahiptir.

·         Okulumuz, öğrencilerin ve personelin dijital ortamın potansiyel zararlarından korunmasını sağlamakla yükümlüdür.

SORUMLULUKLAR:

·         Okul sistem ve verilerinin güvenliği konusunda sorumluluk almak.

·         Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak.

·         E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak.

·         Yeni ve gelişen teknolojileri takip ederek mesleki gelişim için sorumluluk almak.

·         Güvenlik ile ilgili oluşabilecek tehlikeyi gözlemleyip uygun önlemler almak ve ilgili birimlere iletmek

OKUL WEB SİTESİ:

·         Şehit Oğuzcan Ekiz Anaokulu olarak web sitemizde okulumuzun adres, telefon, fax ve e posta adres bilgileri bulunmaktadır.

·         Sitemizde yayınlanan tüm içerikler okul müdürümüzün onayından geçtikten sonra Okul İnternet Sitesi Yayın Ekibi tarafından siteye konulmaktadır.

·         Okulumuzun web sitesi Okul İnternet Sitesi Yayın Ekibimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır.

·         Öğrenci çalışmaları, velilerinin izinleriyle yayınlanmaktadır

·         Okul web sitesi yayın yönergelerine uygun olarak düzenlenmektedir.

·         Okul web sitesinin yönetici hesabı şifrelenerek korunacaktır.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI

·         Paylaşılan tüm resim ve videolar ve öğrenci etkinlikleri, okul yayın politikasına uygun olarak kullanılacaktır. Etkinlik öncesinde velilerin izinleri alınacaktır.

·         Öğrencilerin resim, videolarının elektronik ortamda yayınlanmasından önce velilerinden yazılı izin alınacaktır.

·         Video konferans, gerekli incelemeler ve risk analizi yapıldıktan sonra resmi ve onaylanmış siteler aracılığıyla yapılacaktır.

·          Kullanıcılar, şahsi sosyal medya hesaplarında, okul öğrencileri ve çalışanlarının yer aldığı görselleri, okul yetkili mercileri tarafından onaylanmadan paylaşamazlar

İÇERİK:

·         İçerik, öğrencilerin yaş, ilgi ve yeterliliklerine uygun olacaktır.

·         Canlı ders işlenirken, tüm kullanıcıların katılabileceği güvenilir programlar üzerinden yapılacaktır.

·         Okul öğrenci ve çalışanlarını ilgilendiren/içinde bulunduran tüm içerik, ancak kontrol ve onay süreçlerinden geçtikten sonra, paylaşıma açık hale gelecektir.

·         Öğrenciler bilginin erişimi ve değerlendirilmesi becerisi, internetin etkili kullanımı konusunda eğitilecektir.

Yayın: 19.09.2023 - Güncelleme: 19.09.2023 15:10 - Görüntülenme: 38